I made this widget at MyFlashFetish.com.

Sunday, February 22, 2009

Gribbles VS ****lab

erm...skang bisnes company sedang merundum..bukan disebabkan tempias ekonomi dunia..tp strategi pihak lawan yg sgt dasyat....alkisah GRIBBLES PATHOLOGY dan PATHLAB ni...mmg saingan yg sengit....walau apepun....die dah bertapak kat TRG 24tahun..(rase2nye la...aku kurang pasti)..manakala gribbles dalam 11tahun.(ni pun aku kurg pasti jugak.wpun tempat aku keje..)..maklumlah aku ni generasi keberape ntah yg menerajuinye kat trg nie....aku diberi tugasan person-incharge untuk kuala terengganu collection centre ketika diusia 24tahun...(bunyi tanggungjawab macam besar..tp gaji xbesar pun...)

tapi aku bersyukur sbb gribbles amik aku keje di sgt aku dah sakit otak akibat tanam anggur yg tak berbuah...tp xbermakne aku tanam anggur semata2..aku keje kilang mase tue....aku tak meneysal..hehe..(sbb kat kilang tu la aku kenal husband aku.)

betape Tuhan dah menetapkan jodoh kiter...tanpa kita sedar...malah tidak menghargainye (ketika itu la..)..perkenalan aku ketika itu cukup sekadar cakap sepatah dua dan sempat amik no tepon...(mintak dr kwn aku yg baik ngan die..)..(ataupun die mintak ngan aku...aku lupa..)..betape aku tidak menghargainye ketika itu sampaikan detik2 perkenalan pun aku xberape ingat....hehe...dan 2tahun lepas tu....ALLAH telah meng'hantar'nya untuk aku di TRG....(tetiba die kene posting kat TRG...ajaib kan..hehe..bg aku la...korg nak kate ape pun xpe..)

eh...jauh pulak lari..aku nak citer pasal company td...meskipun...keje aku hanya saintis makmal perubatan...(bunyi menakutkan kan?padahal kejenye macam kerani je...)bukan marketing eksekutif yg bertanggungjawab mempromote perkhidmatan company pd pelanggan (DOKTOR2),aku turut berase sedih di atas situasi yg berlaku...kepincangan dpt dilihat dibahagian pemasaran....tp xtau la..sbb HQ kat petaling jaya..aku kat trg...nak kate dorg xwat keje...aku xnampak..tp dgr kate..bisnes kat KL ok..kat pantai timur je merundum sket....

bg aku...bile dah keje kat suatu tempat..jatuh bangun ia sedikit sebanyak terletak dibahu kite meskipun...aku rase xde org akan salahkan aku kalu bisnes xelok...hehe...sbb keje aku kat opis....atas rase tanggungjawab tu la...aku cube berkomunikasi dgn dr...mahupun staff2 klinik yg byk tahu informasi tentang nie..

.aku call kerteh interplant clinic.(pelanggan tetap sejak betahun lamenye yg akhirnye 'lari' kpd pathlab),aku call kuala terengganu specialist hospital(mujur yg ni setia pada gribb wpun mahal sket katenye...tp service bagus.)..aku jumpe dr aziz..(klinik chong)(die memang kurg wat blood test...mase pegi tu..aku plak kene ceramah ngan dr..katenye.."mostly penyakit kita dpt detect melalui history patient n family and pemeriksaan fizikal...kalu xdpt jugak..n last baru kite wat blood test".

aku call Dr roslan.klinik ummi manir..(Dr ckp nak lawat blog saya...)dr roslan pun ckp bende yg same...haha...actually pertikaian skang adalah kerane harge...padahal dulu..harga pathlab lg mahal...mase tu gribble sla untung sbb lg murah...pastu semenjak dua menjak ni...harga die lg murah...adui...mestila dr nak yg murah wpun pathlab tu bukan memiliki pengiktirafan ISO untuk sume jabatan...gribbles je yg ade sume dan ISO untuk setiap cawangan....(promote sket..hehe..)

ntah la...terpulang pada customer...nak pilih yg mane...

No comments:

Post a Comment