I made this widget at MyFlashFetish.com.

Saturday, April 11, 2009

MENJAWAB PERTANYAAN AMAL....

Hehehe..menjawab sume komen2 amal....firstly nape aku rase keje aku xbesh....dulu mase bujang..keje au besh...skang xbesh...aku off day gilir2...minggu ni khamis jumaat san minggu depannya sabtu ahad.....manakala azizan cutinya memang jumaat sabtu (cuti kerajaan versi pantai timur). so setiap minggu..kami hanya mempunyai masa bersama2 dirumah hanya sehari...mana cukup nak balik kg....skang ni aku berada di pasir mas.....balik jumaat petang....aku cuti sabtu ahad....aku ngan zizan hanya sempat berada di pasir mas sehari semalam....sabtu malam dah kene balik kuala terengganu....sebab hari ahad azizan keje....dan azizan memang xsuke amik2 cuti tanpa sebab seoerti hanya kerana balik kg....dan aku pulak...keje aku memang mcm tu....aku memang xleh amik cuti jumaat sabtu sebab jumaat tu cuti org lain....opis aku hanya mempunyai 4org pekerja (cawangan kecik je)...2orang saintis makmal perubatan dan 2 orang mat despatch....dan opis kami beroperasi 7hari seminggu...kecuali cuti umum....jadi kami bergilir2 cuti..kalu die cuti..aku keje sorg dan kalu aku cuti die keje sorg....so...xbesh la....aku cuti..aku duk sorg2 kat umah...die cuti pun kene duk umah je...mase bujang dulu...aku cuti bile2 pun xpe...aku anytime balik kg aku....xkire hari ape....skang..aku keje die cuti...aku cuti die keje....susah beb......

pasal anak pulak...da lumrah org kawen nakkan zuriat..memang tu salah satu tujuan kawen pun...kdg2 kita tak terdesak sgt..tp pertanyaan org tu membuatkan kite rimas.....ko tgk la nanti...org asyik tanya.."dah ade ke blum?"....kalu ko terus mengandung pas kawen..ok la...cam aku ni....xde lagi...tapi aku ok je....kdg2 sterss tapi so far aku berjaya kawal perasaan....dan skang berserah pada Ilahi....sbb DIE yang lebih tahu bila waktu yang sesuai untuk itu.....

pasal kontek len tu..aku sbanrnye xingat aku beli bile...tp tahun 2007 la kot....mungkin akhir tahun....tp aku xbukak ag seal nye....hehe..aku rase ok lagi....hehe...nanti aku tgk tarikh expired kat bekas die tue...

ape lagi ko tulis ek..hehe....nanti la

2 comments:

  1. salam. pijah... kita selalu jadi silent reader blog pijah :-). kita pun pernah rasa apa yang pijah rasa. orang duk tanya bila nak pregnant. memang banyak kena sabar bila orang tanya macam tu. selalunya memang kita menangis kat abang (sham). bila nak mengandung, semuanya ketentuan Allah. banyakkan berdoa dan jangan putus asa ye. teruskan berusaha (hehehe).dulu kita makan acid folic sebagai persediaan sebelum mengandung dan primrose oil, baca surah yasin setiap hari dan amalkan membaca doa (surah ali imran, ayat 38. Semoga cepat mendapat zuriat. amin...

    ReplyDelete
  2. terharu aku bc komen diatas...time kasih la pjah kerane menjawab pertanyaan aku.. :) hehe

    ReplyDelete