I made this widget at MyFlashFetish.com.

Tuesday, November 3, 2009

Citer sedih hari ini....

salam....

Maghrib semalam staff aku tepon....namanya napi..usianya baru 22tahun...dan dalam 2minggu lepas..dia baru bergelar bapa kepada seorang bayi perempuan.....isterinya berusia 23 tahun.....die kawen bulan sembilan tahun lepas....kire dah setahun lebih la kawen......aku ni lg lama kawen...xde pun anak lg....huhu...tp bukan itupun sbb tajuk post ni ada sedih2...aku tak sedih pun xde baby lg...(lagi2 cuba menipu diri sendiri...).lari topik jap.

yang sedihnya...pasangan suami isteri ni dah bebrapa kali perang besar dan hampir bercerai...cuma disebabkan isterinya mengandung....jd terbantut sket..aku byk nasihatkan napi bersabar...mungkin isteri pregnant byk pe'el pelik...suka marah2....napi ni pun aku tgk agak panas baran....tp xtau la die layan bini die camne....

ada dalam 3-4bulan lepas..bini die lari....wat lari kete napi..lari ngan adik g umah kakak kat penang.....bleh die drive sampai penang dr trg....dah la pregnant....mcm2 la.....aku cuba call bini die..oujuk..,tanya apa masalah....die kata napi suke pukul die....terajang die.....

aku tanya napi plak....napi ckp tampar pun tak penah...dah la die tinggal ngan kuarga bini die....kalaupun die nak pukul....takkan kuarga bini die tak dgr.....mcm tak logik la......last2 baik mcm biasa.....

yang masalah skang ialah semalam..napi call ckp die kat spital...bini die ada kat kecemasan..kesnya....die balik umah...pintu bilik berkunci....bile bukak (xtau die tendang atau ada kunci)...bini die terbaring dengan kaca tingkap berteraburan atas die....dan berdarah.....napi terus bwk g spital...berjahit la.....

lepas tu doktor jumpe napi....ckp isteri awak cakap benda2 yang tak masuk akal...xtau la die ckp apa.....siankan...baby br 2 minggu....

so harini....napi bercuti...doktor suh bwk jumpe psyhcatric (tul tak aku eja???)
alkisahnya..mak bini die juga kena meroyan selepas melahirkan bini die....

persoalannya disini..."adakah meroyan boleh diwarisi oleh ibu kepada anaknya...?"
baru umur 23....sian....mujur semalam napi ada bwk neneknya dtg umah....so skang nenek die jaga baby....

harap2 tu cuma tekanan perasaan sekejap je....jgn la meroyan betul2....bini die bgtau die serabut bile org dtg tengok baby....logik tak?die xnak org tgk anak die....kakak napi ni dtg stp hari....tp kuarga bini dia...mak ayah...kakak adik tak penah dtg sejak bersalin....padahal....duk kg losong...umah sewa napi kat kuala ibai je.....kuarga napi dr chalok bleh je dtg....

camne ye....aku bersimpati dengan dugaan yg menimpa napi..die budak baik...berat dugaan....org lain umur 22 tgh berfoya2....die dah memikul t/jawab sebagai ayah...isteri pulak.....sering bermasalah....

No comments:

Post a Comment