I made this widget at MyFlashFetish.com.

Tuesday, November 17, 2009

Taman Bukit Idaman, FRIM Kepong, AMI dan kami

kat el-azzhar camp morib klang
(aku,cuna, syuderq,azuwa,yam, yana dan atul)


tetiba teringat kenangan 3-4 tahun lepas....ni gambar sume kwn2 umah sewa masa duduk taman bukit idaman selayang....masa jadi graduan menganggur dulu....kena blajar 3bulan kat FRIM kepong..so sewa la kat situ....

bayangkan...hidup dengan duit RM 500 elaun kat situ..xde transport.....kdg2 van FRIM datang amik...kdg kena balik naik teksi.....

yang dah kawen aku, cuna , syuderq. cuna (husna) khabarnya tgh pregnant twin....maybe dah bersalin..tp aku memang xkontek die...no phone ada...kawen sesama cikgu...satu sekolah..best kan..g keje sama...balik keje sama...

syuderq kawen ngan sani (doktor)...percintaan yang bertahun2..sejak form 5 kot...akhirnya selamat bernikah..syuderd pun buat master jugak rasanya part time sambil jd lecturer kat Uitm shah alam...

yana -cikgu sains kat kajang

azuwa-cikgu kat sabah or sarawak

atul-tgh wat master kat UTM tp skang ada kat UMT siapkan tesis.

yam-tgh wat master jugak kat UPM...

yana kwn aku dr utm lg...kwn gaduh..hehe...katanya nk tunang tahun depan....yana ni obses mengejar cita2 dan impiannnya....nak kawen bila sume impian dah tercapai....huhu..


skang sume dah bwk haluan masing2....kalau jumpe ramai2 ni..sembang2 pasal kesusahan dulu...boleh nangis agaknya....boleh gaduh2...sbb ada yang tak tolong masak.....pastu bulan puasa solat terawih berjemaah...tadarus al-quran....tido malam ramai2 bentang toto....

buat esaimen ramai2....ada 3-4org je yang ada laptop....pastu artikel..bersepah satu umah.....pagi2 amik turn nak mandi..cop2...tandas/bilik air satu je....nak mandi 7org....so kena cepat2..xde la nak berangan ke termenung ke dalam tu....kena gosok gigi siap2 kat sinki sebab nak jimatkan masa dalam tandas....

ada yang ada pakwe....kdg2 pakwe dtg amik bwk g jalan2/makan2...yang xtau apa itu pakwe mcm aku ni...."wahh...bestnye..."....

yang pasti tiap2 bulan aku mintak mak aku masukkan duit....kalau elaun lambat atau tak cukup...(mana pnah cukup)...RM500-itulah duit nak makan..nak naik teksi...buat esaimen...beli keperluan....mcm2 la....mujur la aku ni mana reti nak mekap segala....masa tu pakai bedak baby johnson je...

kdg2...tgk member pakai mcm cun je...."nak try....mcm best je..."..huhu...pastu satu ag...pinjam tudung....nak maching ngan baju....pinjam ngan org tu..pinjam ngan org ni...haha..tabiat budak2 zaman u dulu....

No comments:

Post a Comment