I made this widget at MyFlashFetish.com.

Sunday, December 6, 2009

Aku dah bosan ngan keje aku....tolong rekemen keje baru please..

hkadang2 rasa macam boring je idup ni kan....
keje boring....rasa cam malas je nak dtg keje....
dulu maintain datang keje 8.30..skang dah terlajak2 ke 9.00..
mentang2 keje takde punch card....
tp kalau bos tau...mati jugaklah nak jawab...

company skang dalam keadaan sedikit gawat....
nape ntah....saingan banyak sgt....
selama ni duk kat 'atas'...
skang dan turun....

ada plak bos aku suh aku g jumpe doktor wat marketing...
aku tak minat langsung...sori.....
lagi la aku xde mood nak keje....
suha ku buat keje yang bukan keje aku...aku tak pandai...xde dalam task aku....
dan aku bukannya dibayar untuk buat keje tu....

kalau gaji aku mahal xpe gak...
ni cukup2 makan je...
nasib ada bisnes back up..(www.jombinabadan.com)...

ada tak keje kosong ek kat mana2 kat kuala terengganu ni?
keje apa2 pun boleh...
xde kene mengena ngan sains..makmal...pun xpe....janji gaji ok.....
aku dah boring ngan keje aku skang....bulan 3 taun depan genap 4tahun aku keje sini...

kat gribbles kuantan..sorang dah berenti....
dengar citer..kat gribbles sungai petani...ada sorang lagi berenti....
nak gak create citer..."gribbles kuala terengganu sorng lagi berenti..."....
jahatnye...

kalau aku ada anak...nak je aku jadi surirumah..buat keje2 online je...skang pun aku dah jadi internet marketer sket2.....tp pendapatan tak menetu lah...stakat ni paling byk...RM1000 ++sebulan....paling sikit RM700 ++...

ni xde anak....nak duk umah sorang2..giler plak aku dibuatnye....nak bisnes sendiri...xde modal lagi....nak start bisnes pun payah gak..sebab tahun depan...maybe azizan akan masuk pertahanan awam...sebab skang die adalah calon simpanan....nanti lepas masuk....belum tentu lagi kena posting ke mana kan....aku nak sgt kuar dr kuala terengganu ni....

ngada kan...orang lain nak balik keje kat kampung halaman...aku nak lari plak....
ntah...aku rasa nak cari pengalaman kat tempat orang agar pemikiran aku lebih bercambah.....

n then aku nak sgt bukak bisnes...tapi mana nak cari modal ek....nak buat pinjaman bank...payah sebab aku keje swasta...zizan plak...die baru je wat loan beli tanah.....

No comments:

Post a Comment