I made this widget at MyFlashFetish.com.

Tuesday, April 20, 2010

Bertunang

cerita pasal bertunang..
mcm baru semalam bertunang kan..
padahal bulan depan dah nak sambut anniversary ke 2 kawen

satu yg aku suke balik pasir mas adalah
satu kampung tu akrab mcm satu keluarga..
senang sgt kalau nak mintak tolong pape...
mostly keje dorg menoreh...
tp bukan mcm stail dulu2...
umah dorg besar2...

nak pulak umah zizan ala2 kedai kopi la..
anytime ada org dtg minum
so sentiasa ada org...
sebelah umah zizan plak...
dalam 1 meter je jaraknya ngan umah atuknye...
kalau nak pass barang..
ikut tingkap je...
haha

apa aku citer ni...xde kene mengena ngan tajuk langsung

ok...once kitorang decide nak kawen...
kami bertukar gambar pasport...
dengan berbekalkan gambar tersebut la...
die tunjuk kat mak die...
bukan setakat mak...abis semua yg dtg ke rumah die
tgk gambar aku..

(haruslah bagi gambar yg paling cun kan wpun sekadar gambar pasport)

aku pun wat balik gambar pasport die jugak
maknanya disini....
aku xpenah jumpe keluarga die
die pun xpenah jumpe keluarga aku
kami?
haruslah berjumpa selalu kan
haha

tp sekadar g makan tepi flat
umah sewa aku masa tu
dengan aku hanya memakai caftan
ala2 dating la kan..
tp perfume sah2 xpakai...
pakai selipar jepun...
pakai sweater....

so..yang tak tahan...
malam tu zizan balik pasir mas...
sampai satu pagi...
satu pagi tu lah pakat duk tilik gambar aku kan...
malu siot...
gambar die...aku tunjuk kat mak aku sorg je...
huhu
tilik maknanya pakat duk tatap gambar aku...

2minggu selepas kejadian melihat gambar pontianak bertudung pink
zizan telah membawa rombongan meminang..
pastu sedara2 die pakat duk tanya la kan
mana umah pengantin perempuan..
opss...gatal plak..
br nak tunang la...

zizan ckp la mana die kenal umah aku
1st jugak die nak g...
nasib baik umah aku senang je....kalau dr bandar kuala trg
jalan terus je...sampai dungun
then masuk satu simpang
dlm satu km
sampai la umah aku

bile die dah agak2 dekat nak sampai
ayah aku ngan kakak aku
g tggu tepi jalan depan umah
selamat sampai

masa dorg sume naik atas umah
xcakap pape agi
makan dulu...
dah makan
duk sembang2...
bukan sembang pasal aku ngan zizan pun
pasal apa ntah..
politik la...
(maklumlah...org kuat tok guru)

aku dlm bilik ni..dan boring...
ni majlis apa sebenarnya..
sepatah pun tak sebut nama aku
haha...sampai aku tersengguk2 kan...
nak tdo kan kemek plak tudung..
aku sangkut la dagu aku kat tingkap...

lagi 10 minit nak balik..
baru la kata nak tgk aku
makcik aku dtg la.,,bawak aku keluar
kan aku keluar menonong sorg2..
org kata tak malu lak kan'
pura2 la sopan sket

eh eh...sebelum tu...
mak aku masuk bilik then tanya
"mana satu azizan?"
haha..nampak sgt kan...

hari tersebut adalah hari tahun baru cina
tahun 2008
bulan feb
decide majlis bulan mei

oo...lepas majlis bertunang
(sebenarnya majlis merisik je..
mungkin selepas bakal mertua melihat kejelitaan aku..
terus jadi majlis bertunang...)
haha...jangan la adik2 ipar aku jumpe blog aku nih
nak add kat facebook pun tak berani...
haha

sekian




No comments:

Post a Comment