I made this widget at MyFlashFetish.com.

Thursday, September 2, 2010

Sangat berkesan...alhamdulillah..

aku ada gastrik...
yg sangat teruk...
akan muntah...tak kira masa....
dulu tahun lepas sikit2 je...
kebelakangan ni..menjadi2...semakin teruk...
lambat makan muntah...
terlebih makan muntah...
salah makan muntah...tak cukup makan muntah...
terbau busuk sket..muntah...sbb tekak memang dah sedia loya kan..
cepat je muntah...
bau2 pelik sikit pun muntah...

asalnya jadi gastrik adalah salah aku...
aku jarang bersarapan dan jugak selalu skip lunch
dengan makan makanan merapu...
tengahari kadang2 makan keropok lekor je...
goreng pisang la...apa la..
sebabnya dulu,,masa aku mula2 keje..
aku xde geng...xde pempuan kat opis aku..
so aku xmakan sbb xde kawan...xselera...

masa tu xde efek pape...
setahun dua lepas tu baru rasa kesannya...
aku mengalami gastrik...

selain masalah gastrik...
aku juga xlekat2 lagi setelah 2tahun lebih berkahwin..
doktor cakap...hormon ok...
cuma rahim aku agak senget..
dan aku jugak mengalami sengggut yg teruk...
pasal rahim senget tu...
memang akan efek...susah nak lekat...
tp doktor cakap xde masalah...
ramai je org yg rahim senget pregnant kan...
so aku positif..
doktor cakap kena doa lebih sikit lah...
ye doktor...saya sentiasa berdoa....

ada kawan aku...dah kawen 5 tahun...
baru beberapa minggu lepas.isteri die bersalin...
die ada syorkan kat aku produk yang die makan...
die suh aku try...
die kata supplement tu bukan untuk pregnant cepat pun..
cuma boleh menstabilkan hormon dlm badan...
cuma kebetulan lepas isteri die amik..
kemudian isteri die pregnant...
mungkin jugak efek kebaikan dari supplement tersebut...

aku pun rasa nak try jugak...
so aku g klinik minda..tempat jual tu..
kat situ ada seorang doktor perubatan holistik...
die berubat menggunakan aura2 je...
die cek badan aku cuma dengan pegang tangan je...rasa nadi...dll
so die sarankan aku amik aloe berry nectar ni...

harga sebotol ni rm90...
pastu ada lagi la produk2 lain yg die suh aku amik...
zizan pun kena amik jugak...
tp produk lain...
tp semua brand forever ni lah...
total malam tu rm500++....fuhh...
tp kalau nak kire..selama ni pun byk gak abis duit beli supplement...

owh..kesannya amat memberangsangkan...
tp xde la aku mengandung kan..
masih seorng diri lagi ni..belum berdua...
belum ada rezeki dariNya..

kesannya islah...dua minggu lepas tu..
aku tak muntah lagi...
rasa pelik...
sbb skang bg aku muntah adalah perkara biasa..
sampai kan dah tak rasa sakit ke apa..
kalau rasa nak muntah....pegi je kat sinki...keluar mcm tu je...
memang lebih over dari orang mengandung...
kiranya selama ni..kesihatan aku tak berapa baik...
doktor holistik tu pun cakap...
kalau Allah bagi rezeki awal kat aku pun...
boleh ke aku tanggung dengan aku yang sentiasa muntah (gastrik)...


walaupun niat asal ke klinik tersebut adalah
untuk mendapatkan rawatan untuk mendapatkan zuriat..
tp kesan baik (gastrik) yang hilang adalah sangat disyukuri..
walaupun bukanlah niat asal ke sana...
tp tu jugak adalah masalah major aku...
pegi atas masalah lain..
tp penyakit lain yang sembuh..
ok la tuh kan...

kebetulan masa pegi tu...
beberapa minggu sebelum puasa...
so masa tu aku adalah bimbang jugak pasal puasa..
pasal aku selalu muntah kan...
sbb tahun lepas ada 2hari aku tinggal puasa sbb muntah yg melampau..
memang la aku muntah secara tak sengaja kan...
tp untuk menghilangkan rasa kurang menyenangkan dalam tekak akibat muntah..
aku telah telan air paip...
so batallah puasa aku..haha...
so kebetulan sangat...puasa kali ni aku smooth aje...
ada jugak rasa nak muntah sket2...
tp perasaan tu cuma berlegar2 dlm perut je...
tak naik sampai ke tekak..

dan isteri kawan aku jugak yg makan tu...
die cakap...xde sebarang alahan pun...
so kalau ada sesiapa yg ada sebarang masalah kesihatan...
boleh cuba....ececeh...promote plak...


2 comments:

  1. pijah, xpe..teruskan berdoa..eh, raya nnti kelik pasir mas, g la umah aku deh..tu pun kalo sempat la..rindu ko mung..
    -mama sofia and alisha-

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum pijah...

    alhamdulillah supplement tu serasi dgn ko.... Aku x pernah dengar tntg rahim senget tu...ni baru dengar...thanx for the info... takde ke cara utk pulihkan rahim tu?

    ReplyDelete