I made this widget at MyFlashFetish.com.

Monday, November 8, 2010

Kancil to Alza

owhh..
dengan rendah dirinya i nak bgtau selama ni i pakai kete kancil je
huhu
kete tu dah 4 tahun mean i beli masa i bujang lagi....
masa beli kete tu lesen pun takdak lagi...
beli bg mak ayah pakai kat kampung
sebabnya umah sewa i masa tu ngan tempat keje
cuma 5minit jalan kaki..(tp kaki aku la...aku ni jalan mcm berlari...org kata la..)

so takkan nak pakai kete...
so after kawen..
i kene p sewa umah lain la yg jauh sket...
umah dulu tu umah anak2 dara dan jugak mak dara yg pjj ngan suami

bila duk jauh..kena la i amik kete tu...
buat ulang alik g keje
so far zizan belum ada kete...
so kitorang pakai la kete kecik tu...
nak tukar mcm xde faedah setakat nak lawa je...
kete kancil atau sedan...bleh muat 5org jugak...cuma bonet je besar..

kami plak berdua je dari dulu..
bile ntah nak tambah jadi 3,4,5,6,7,8,9
amboiii

so sabar dulu...
mau kete besar...xde duit plak...

so awal bulan haritu...
aku mula merasakan bahawa bisnes kami berkembang
sgt pantas sampai kami tak sempat nak order barang baru
semua abis dengan lajunya....nak tunggu supplier pos dr kl atau penang...
sangat la lambat...
so aku cadangkan pada zizan..kita g amik barang sendiri la kat kl..
boleh jalan2 jugak..hehe
stok pun xde la putus lama sangat kan...

tapi....takkan nak g beli barang beratus2 kilo dengan kete kancil?
so..discuss punya discus...
amik Alza jelah...
nak amik ezora org kata kuat makan minyak...
nak amik X-trail....2nd hand pun lagi mahal dr exora baru...camno...

pegi dalam 2 kedai perodua...
on jelah amik alza...
tu pun xdapat nak amik nak ada Gps tu...
sbb kami kalau bleh xnak kuarkan duit modal bisnes kami untuk down payment...
kami xnak bayar down payment pun kalau bleh

amik alza auto tp yang biasa je
mggu depan sampai kot...

kancil tu pulak...
mulanya nak track in...
tp dorang nak 15ribu je...
sedangkan utang kat bank lagi 18,700.00
maknanya aku kena bayar lagi 3700..mampus la...


so bagi pakcik...pakcik nak sambung bayar....
the end.

No comments:

Post a Comment