I made this widget at MyFlashFetish.com.

Monday, March 26, 2012

Keliru ku celaru

Agak memeningkan bila fikir soal kerja dan masa depan and so on....

Orang lain masih ramai menganggur...so far alhamdulillah dah 6 tahun aku keje di gribbles dan sudah 4 tahun berkahwin...

Aku xde masalah sgt keje jat sini....sikit2 tu biasalah...mmg keje mcm tu...mana ada smooth memanjang....

Tp...selama 4 tahun kahwin ketahuilah bahawa zizan cuti mmg jumaat sabtu..keje kerajaan kan...dan aku khamis jumaat then nextweek sabtu ahad....so samada kami sama2 cuti on friday or saturday every week....so kami hanya ada masa sehari bersama on weekend...nak jalan2 pun susah...balik kg klate pun sehari je...

So...bile penat pikir..rasa nk benti keje pun ada...tp sapa plak nk byr kete aku kan...personal loan aku segala kan....so skang kalu bleh cari keje yg cuti jumaat sabtu jugak...sama cam zizan..

Kalu ada anak...ada alasan kukuh jugak nk benti keje kan...biar zizan tanggung semua..hehe.. Tp xde...huhu...so camne....mana nak cari keje kat trg ni....sedangkan yg menganggur pun ramai lg....

1 comment:

  1. tidak mengapa Kak,yang penting usaha dulu dan disusuli tawakal...insyaAllah.
    http://www.jobless.my/

    ReplyDelete