I made this widget at MyFlashFetish.com.

Wednesday, February 25, 2009

9bulan 2hari..

ni bukan tempoh mengandung..tapi tempoh kawen...da lame tgk kwn2 wat daisy path..arini baru tergerak hati nak wat jugak....so..i create 3...kwen..azizan..n hafizah....sad to say that i'm not pregnant yet....but i'm okay now.....nothing to worried...(maybe kalu da lebih 3-4 tahun,aku patut worried la).

dalam usia perkahwinan 9bulan 2hari nie....aku gembira....setiap hari kami xlupe makan bersama....setiap kali lunch hour..die kana dtg opis aku untuk makan bersama...inila rutin harian walaupun kami xdpt keluar bekerja bersama....aku masuk keje 8.30-5.30...die plak 10.00-6.00 @ 7.30-4.30......

erm...tu je lah..babai....

Dunia ni bulat....

hujung taun lepas...gewe mengenali seorang teman baru mase die pegi kursus instruktor gimnasium....tp aku xpeduli sgt..kwn2 die...tp yg penah die bgtau budak tu org dungun la ....hometown aku....

bulan lepas..aku temankan gewe pegi gym kat dungun..(br aku tau dungun pun ade gym)...jumpe la die ngan mamat tue....aku sbnarnye dah xberape ingat...kakak aku yg kuat ingatan tu pun bgtau.."budak tu sekelas la ngan jah mase sekolah rendah dulu..",...aku ingat budak kelas aku...tp memandangkan rupe paras dan susuk tubuh dh jauh berbeza ngan mase darjah 1 (yes..kawan mase darjah satu-tiga).

esoknye...malam tu mase p amik gewe....(saje je gewe..manje2 ngan aku nak aku hantar g gym)...aku tanye budak tu..."awk name ape?"...terkejut die..."bakpe?kenal sy ker?nama sy azlim..."....hah!nama ni memang aku ingat...rupa die mase darjah satu dulu pun aku ingat..cuma skang dah ensem...(dah ade anak pun..).satu kenangan yg aku ingat ialah die kencing dalam seluar mase darjah satu....kebetulan kakak die selalu antar die sampai ke kelas...(maybe kakak die darjah 6 mase tu)....cikgu terus g panggil kakak die...(suh kakak die basuhkan kencing)..heheh...xpe la kan aku citer kisah aib die...korg bukan kenal die pun....

semalam pulak....ade sorg pak guard muda..g opis gewe...sembang2 ngan gewe....pahtu gewe tau die org dungun....gewe anta sms..tanye ..."ape name sekolah rendah awaK?",...i replied.."sek keb pusat dungun"....pastu die senyap je...sampai kat umah petang baru die bgtau..."kenal tak tengku fadhilah"...."kenal la"....

kebetulan aku. azlim, fadilah tu sume sekelas....hehe....sampaikan aku ckp kt gewe..."awk ni xde org lain ke nak buat kawan?sume kwn2 sy mase kecik2 dulu....".hehe.pusing2...jumpe balik kelanaln mase kecik2 dulu.....

Sunday, February 22, 2009

POSE ISTIMEWA


kpd yg mengunjungi blog saye ni..ini pose istimewa untuk anda.....hehe.kiut tak?kiut tak?ke gedik?kui kui kui...

MELAWAT LIYA


gambar ni mase g KL 1/1/09...ade sedikit urusan..sambil2 tu jumpe kwn2...lia keje kat timesquare ni..(chicken rice shop)...last jumpe liya mase keje kilang same2 kt serdang....(tmpt aku ngan gewe kenal)..liya pun kenal gewe mse kitorang belum bergewe lagi....

so...jauh2 dtg...(merempit kat KL...gewe pinjam moto kwn die..)..liya kene la belanje kan...aku main angguk je liya tanye ape...sbb aku xpnah makan situ..xtau menunye mcm mane...lame sgt nak pikir..pastu suh liya je decide....nyesal aku tak amik gambar makanan tu..penuh satu meja walhal mknnye 2 org je...set ape ntah...tp aku tau...liya xpayah bayar pun....hehe (sbb die guna kuase die sbg manager kat situ...huhu..)

WAT PASIR MAS



gambar ni kalu xsilap amik mase balik kg suami bulan lepas....kitorang dari RANTAU PANJANG....dah boring2...ajak gewe g jalan2 kat wat nie..maklumlah...klate ni terutama pasir mas dan tumpat ramai penduduk siam..jd banyak la 'wat'nye..(kuil buddha)...ni patung tdo yg terbesar kat asia tenggara kot...kalu silap mintak ampun....

ade satu lg...patung duduk yg TERbesar jugak..tp xsempat pegi lg...nanti kalu balik pasir mas..nak g situ la plak...ni gambar aku dan adik ipar....(yg selalu disalah anggap sebagai anak aku...sbb sememangnye aku @ zizan bwk ataupun die nak ikut walau kemane kitorang pegi..)..hehe..cek mek sufiah ni mempunyai rambut yg cantik..curly2 mcm buat kat salun...so aku pnah la dgr cashier bisik2(ms tu aku g supermarket).."cantiknye rambut anak die..!!!"...."anak aku ker???"

Gribbles VS ****lab

erm...skang bisnes company sedang merundum..bukan disebabkan tempias ekonomi dunia..tp strategi pihak lawan yg sgt dasyat....alkisah GRIBBLES PATHOLOGY dan PATHLAB ni...mmg saingan yg sengit....walau apepun....die dah bertapak kat TRG 24tahun..(rase2nye la...aku kurang pasti)..manakala gribbles dalam 11tahun.(ni pun aku kurg pasti jugak.wpun tempat aku keje..)..maklumlah aku ni generasi keberape ntah yg menerajuinye kat trg nie....aku diberi tugasan person-incharge untuk kuala terengganu collection centre ketika diusia 24tahun...(bunyi tanggungjawab macam besar..tp gaji xbesar pun...)

tapi aku bersyukur sbb gribbles amik aku keje di sgt aku dah sakit otak akibat tanam anggur yg tak berbuah...tp xbermakne aku tanam anggur semata2..aku keje kilang mase tue....aku tak meneysal..hehe..(sbb kat kilang tu la aku kenal husband aku.)

betape Tuhan dah menetapkan jodoh kiter...tanpa kita sedar...malah tidak menghargainye (ketika itu la..)..perkenalan aku ketika itu cukup sekadar cakap sepatah dua dan sempat amik no tepon...(mintak dr kwn aku yg baik ngan die..)..(ataupun die mintak ngan aku...aku lupa..)..betape aku tidak menghargainye ketika itu sampaikan detik2 perkenalan pun aku xberape ingat....hehe...dan 2tahun lepas tu....ALLAH telah meng'hantar'nya untuk aku di TRG....(tetiba die kene posting kat TRG...ajaib kan..hehe..bg aku la...korg nak kate ape pun xpe..)

eh...jauh pulak lari..aku nak citer pasal company td...meskipun...keje aku hanya saintis makmal perubatan...(bunyi menakutkan kan?padahal kejenye macam kerani je...)bukan marketing eksekutif yg bertanggungjawab mempromote perkhidmatan company pd pelanggan (DOKTOR2),aku turut berase sedih di atas situasi yg berlaku...kepincangan dpt dilihat dibahagian pemasaran....tp xtau la..sbb HQ kat petaling jaya..aku kat trg...nak kate dorg xwat keje...aku xnampak..tp dgr kate..bisnes kat KL ok..kat pantai timur je merundum sket....

bg aku...bile dah keje kat suatu tempat..jatuh bangun ia sedikit sebanyak terletak dibahu kite meskipun...aku rase xde org akan salahkan aku kalu bisnes xelok...hehe...sbb keje aku kat opis....atas rase tanggungjawab tu la...aku cube berkomunikasi dgn dr...mahupun staff2 klinik yg byk tahu informasi tentang nie..

.aku call kerteh interplant clinic.(pelanggan tetap sejak betahun lamenye yg akhirnye 'lari' kpd pathlab),aku call kuala terengganu specialist hospital(mujur yg ni setia pada gribb wpun mahal sket katenye...tp service bagus.)..aku jumpe dr aziz..(klinik chong)(die memang kurg wat blood test...mase pegi tu..aku plak kene ceramah ngan dr..katenye.."mostly penyakit kita dpt detect melalui history patient n family and pemeriksaan fizikal...kalu xdpt jugak..n last baru kite wat blood test".

aku call Dr roslan.klinik ummi manir..(Dr ckp nak lawat blog saya...)dr roslan pun ckp bende yg same...haha...actually pertikaian skang adalah kerane harge...padahal dulu..harga pathlab lg mahal...mase tu gribble sla untung sbb lg murah...pastu semenjak dua menjak ni...harga die lg murah...adui...mestila dr nak yg murah wpun pathlab tu bukan memiliki pengiktirafan ISO untuk sume jabatan...gribbles je yg ade sume dan ISO untuk setiap cawangan....(promote sket..hehe..)

ntah la...terpulang pada customer...nak pilih yg mane...

Saturday, February 21, 2009

batuk datang lagi....

aku tak tau ape masalah aku....tp daya tahan aku pada kuman batuk ni terlalu lemah....3-4 hari ni batuk lagi....td baru p klinik chong....jumpe dr aziz...(klinik panel)...dr macam biase la...."mende pulok masaloh awok ni..?"....aku pun jawab..."saya batuk lagi la DR.."...aku tunjuk satu kertas pada dr...dr tanye.."kettah (kertas) mene pulok tu?.."..hehe..dr2 kat trg ni sume cakap trg pekat....

aku sbnarnye tunjuk result sputum culture yg aku batuk taun lepas...result ni memudahkan dr nak bg antibiotik ape kat aku kerana sebahagian besar antibiotik dah resistant ngan aku....dr cakap.."pesen die doh kalu keje makmal....memang gini..."...so tanpa buat sebrang pemerikasaan..dr bg aku antibiotik....tggu nak jumpe dr 15minit.....jumpenye...2minit je....

siang2 mcm ni tak batuk pun..tp tgk la malam nanti...batuk menjadi2....nak2 pulak waktu pagi...tekak rase semacam je....harap22nye kali ni xde la melarat mcm batuk taun lepas...2-3bulan....sampai masuk wad...(komplikasi dr ubat batuk dll...). ni adalah diagnosis aku sendiri....sbb hanya aku tahu ape bende yg aku makan.....hehe....

Thursday, February 19, 2009


ni la hasil ayahku memancing...xtau la ape ke namenye ikan nie....tapi bukab spesis yg glemer dan diakui kesedapannye....mak aku ckp ikan besar2 mcm nie..sedap wat gulai je.....tp aku malam td saje nak cube stail lain....wat ikan bakar black paper....bakar dalam kuali pulak tue....hehe....rasenye ok la.....tp xle same ngan kambing black papper yg aku buat..(lambchop).....dulu slalu g kedai makn lambchop..paling murah yg aku jumpe kat kuala ibai...(saddam)..rm11.00 sepinggan....

last2 g giant..jumpe kambing yg dah di keping2kan..4ke[ing...rm8.50 mcm tu.....pastu biuat lambchop sendiri la kat umah.beli onion ring...wedges....french fries....sume kat giant..heheh


ni model ikan....bersungguh2 die nak posing ngan ikan tue....ayahku yg penat memancing xkisah pun....sbb die pnah dapat yg paling besar dr nie...mcm jenis dah..pari dll.

Tuesday, February 17, 2009

Kursus Lagi....

erm...bukan aku yg kene kursus....keje swasta ni..mana ade kursus pape...gewe yg kene g kursus..kat kem bumi jati shah alam....kursus ape lagi kalu bukan BTN.....seminggu jugak....seminggu la aku duk sengsorang kat umah tu nanti....so confirm la seminggu dapur tak berasap.....bahkan xmasuk dapur pun....itulah yg terjadi sebelum2 ni bila gewe g kursus....malam2 tdo bertemankan lampu kalimantang....bukan takut tapi seram....hehe....ataupun aku mintak cuti..balik kampung...bleh duk lame sket kat kampung...hehe....

semalam dengan kawan dr gribbles kota bharu call ckp kpli untuk pengambilan baru dah buka...slame nia ku rase xnak..tp tetiba semalam aku isi plak borang tu..gewe g BSN dan beli PIn untuk aku...so skang aku da isi la....kalu dapat alhamdulillah..kalu xdapat..at least aku da ade keje tetap skang ni...just mencube....



taun ni..ramai kawan2 akan mendirikan rumahtangga....salah seorang nye fadh aka fadilah...kwn aku mase ting 2 ngan 3....die wat majlis 14/2/09...oleh kerana tarikh tu aku keje....aku g la umah die 13/2/09...bagi adiah....ni nak bgtau rahsienye ni....hadiah yg aku bg tu...sbnarnye..hadiah yg org kasi kat aku mase aku kawen dulu....tak pakai..dah bukak la pembalutnye....soalannye ialah...patutkah aku bg hadiah kat org dgn adiah yg org bg kat aku???xtau la sape yg bg.....ade byk lg bawah katil kat kampung..hehe....

Sunday, February 15, 2009

Perak oh Perak...

aku sedih ngan ape yg berlaku kat perak skang nie.....aku tanpa segan silu ingin menyatakan sokongan aku yg padu pada PAS....hehe.....cuma aku harap...keadilan akan tertegak....menyampah tul aku ngan yg main2 lompay dalam mase 11 hari tu....ayah aku yg xsekolah tinggi tupun bleh cakap...."xdok otak.."...."die ingat org undi die tu bodoh ke ape.....seolah2 die cube perbodohkan satu malaya.....dan aku jugak xsokong pendirian anwar pasal lompat parti....biarlah sumenye berlaku melalui pilihanraya.....aku baru tau timbalan mursyidul am PAS ialah hj HARUN DIN.....iaitu timbalan NIK AZIZ....erm....aku risau jugak sbb tok guru....dan uzur sangat..selalu sakit2....membangun bersama islam....!!!!