I made this widget at MyFlashFetish.com.

Thursday, December 30, 2010

Addicted

now aku very addicted kepada:

http://www.comatosewithbraindamage.blogspot.com


http://www.inibelogsaya.blogspot.com



http//www.nanirostam.blogspot.com


http://www.peejburhan.blogspot.com

Wednesday, December 29, 2010

terbawa-bawa

Situasi: atas katil pukul 11:45malam

Mood: aku (sedih dan pilu akibat tgk movie), zizan (mood mengantuk..esok nak keje)

Perbualan:

Aku: gewe....gewe sayang saya dok?

zizan: ehh...nak tanya..tanya siang2..ni malam doh..org nak tdo...esok keje...

Aku: geweeee...(ngada2)

zizan:awak lain kali jgn tengok la citer2 sedih...tgk doremon ngan atromen je...

Aku:hahaha....

malam tadi tgk citer kat tv alhijrah...revalina s temat belakon..citer sedih giler...byk kali aku nangis dan sengih sorg2 depan tv....

sampai nak tdo tu....tak abis2 lagi perasaan tu....mengganggu emosi betul citer tu....masa zizan balik gym..aku bgtau td citer sedih giler...aku citer la kat die balik...sambil2 buat ringkasan pun aku nangis lagi...hohoho..over betul...tp serious sedih....

sebenarnya...malam kelmarin aku mimpi zizan meninggal xcident....so citer tu pun sama....aku bleh bayangkan....sebabnya masa aku mimpi tu pun aku siap nangis...terkejut dari mimpi terus peluk zizan yang tengah syok peluk bantal peluk....tak kire...aku peluk jugak....

so citer tu pun ada beberapa babak yang sangat kena mengena ngan situasi aku ngan zizan....so that's why very touching pada aku...

nota kaki:blackberry demam sebab jatuh...maybe kena hantar klinik...

Monday, November 29, 2010

3 hari yang akan bz

Salam...
Aku cuti panjang mggu ni.sabtu,ahad..off day...isnin,selasa,rabu..on leave...khamis jumaat off day lagi.total 7hari.cuti aku byk lg pun.company hanya akan forward 6hari sahaja ke tahun depan.
So kalau xamik cuti,nanti cuti tu burn jela.

Reason amik cuti adalah untuk abiskan cuti.haha.pastu duk umah..makan tido.

Ahad isnin,zizan mc sbb bengkak gusi. So melepak la kami suami isteri kt umah ni. Nak layan dvd,dvd player rosak. Apa masalah ntah,sehari sblum tu elok je layan,tetiba asyik error bila masukkan dvd.

So tengahari tadi aku dah naik geram kan,aku kasi hempok itu dvd player dengan kaki aku yg bersaiz 9 ni.haha. Pastu terus kuar 00:01 kt screen die mean die tengah play.haha.syiok.rasakan penangan aura kaki aku.

Owh,panjang lak citer.30hb,atuk zizan yang kami panggil abah dan nenek zizan yang kami panggil mek akan balik dr mekah.so 1hb..mak mertua aku buat makan2 la sket.menu yg drancang adalah laksa.so mesti hari yang agak bz kan.kalau xbuat keje dapur pun,aku akan bz pegang baby, owh sebab babY adalah ramai...

Seterusnya..2hb..hari pernikahan adir ipar aku.mujur umah pengantin pompuan kt bachok aje..satu lagi hari yg bz..maklumlah aku kan menantu anak sulong @ mok long.haha.bZ la kot..nak dapat adir ipar ni.tp adik ipar aka biras ni umur 31 tahun.aku patut panggil die zura je ke atau kak zura?yg sorang lg adik ipar aka biras umur 28. Aku panggil aisyah je..

Seterusnya 3hb,majlis sambut menantu pulak kt umah mak mertua aku.aku kire tuan umah la kan. Haruslah bz..hadoii.harap2 adir ipar aku tu bawak kawan2 askar die dtg membantu...hehe..

Dan.4hb..aku da masuk keje tu..mesti pagi sabtu tu baru nak bertolak dari pasir mas ke k.trg.hehe.
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Friday, November 26, 2010

org cheras da balik

Ni dhia syamimi aka yaya aka mimi umur 2 tahun setengah.

Yang sorang lg tu adik razak aka baby ajak.baru 4 bulan.
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Thursday, November 25, 2010

ubat lelah

Aku baru tau yg ada org guna ubat lelah/asma untuk turunkan berat badan.

Sebabnya memang bila makan ubat tu,kadar denyutan jantung amat laju mean kadar metabolisma adalah tinggi.

That,s why aritu aku timbang berat aku minggu lepas,turun 3kg.

Susah payah aku nk naikkan berat,seminggu turun 3kg. Gara2 ubat lelah.

Aku kena makan ubat lelah setelah disahkan oleh dr aku ada lelah. Kelakar plak,setelah umur 27tahun baru aku tau aku ada lelah padahal aku susah nk bnafas time demam atau selsema sejak sekolah rendah lg.

Tp memang aku xpenah sangka aku ada lelah,mak ayah aku pun tak tpikir rasanya sbb xde pun dalam keturunan aku yg ada lelah.
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Wednesday, November 24, 2010

sarapan pagi untuk hari ni

Ok..period pain sudah pergi jalan2...mari kita buat sarapan...wpun ini adalah senang giler,tp ni dah kire rajin yang amat ni.biasa beli je.
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Tuesday, November 23, 2010

milo

Minum milo instant menyebabkan aku rasa nk muntah.minum milo ngan gula je takpe.
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Monday, November 22, 2010

adakah aku dah bjaya upload gambar

Ni zizan masa kt mesramall jumaat lepas.
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

my new baby

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

boleh

Ok..aku dah tanya kak di,die kata boleh masukkan gambar kalau update melalui bb,tp aku dah cuba bbrapa kali,masih failed.maybe sbb coverage kt umah ni lemah kot.ok kita try masa kt opis plak esok.
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

my new baby

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

camne nk letak gambar

Owh..setelah bjaya membuat entry via bb,aku ada masalah nak masukkan gambar pulak.camne ye.atau memang xleh letak gambar ek?tp aku rasa aku penah tgk posting kak D ada gambar.
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

testing

Baru nak try update blog pakai bb.mana tau pasni jadi rajin update blog ke.haha.
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Thursday, November 11, 2010

randomly...

1-ingat tak dulu aku penah merancang nak bukak gym...tp bila semua rancangan dah dibuat....loan tak dpt dibuat...so terhenti disitu usaha aku...

2-nasib baik loan tu tak lulus....haha...so skang aku dan zizan kembali bersemangat nak buka gym tp di dungun..tak payah sewa premis...tp sewa umah sewaan ayah aku....depan umah aje...kakak aku pun dah sanggup nak jaga...

3-tapi rancangan tu xde la dlm sebulan 2 ni..maybe 6bulan hingga setahun lagi kot...tp lagi cepat lagi best....modal equipment maybe dlm 20k kot...so semalam sebagai permulaan...atau sebenarnya aku nak pakai buat bersenam dulu buat masa skang...memang mahal dowh...tp aku kata kat zizan...sy nak guna ni kat umah..and then lagipun kita nak bukak gym kan...so at least dah ada satu benda kan....semalam...walaupun dah mintak kurang...dapat rm4700....tp 4 in 1 la...tp puas ati la jugak....opss..aku beli pakai kedit card je...mana ada cash byk2....tp aku akan settlekan utang secepat mungkin....

4-balik keje semalam...start enjin kete tak idup....kata org...kete merajuk...mentang2 minggu depan dah nak bertukar tangan...wat hal la pulak....tukar bateri dah rm190...adoyai...

5-bile la alza nak sampai ni...

6-sejak pakai blackberry..idup ini rasa sgt mudah..hehe...storm 9500.

Monday, November 8, 2010

Kancil to Alza

owhh..
dengan rendah dirinya i nak bgtau selama ni i pakai kete kancil je
huhu
kete tu dah 4 tahun mean i beli masa i bujang lagi....
masa beli kete tu lesen pun takdak lagi...
beli bg mak ayah pakai kat kampung
sebabnya umah sewa i masa tu ngan tempat keje
cuma 5minit jalan kaki..(tp kaki aku la...aku ni jalan mcm berlari...org kata la..)

so takkan nak pakai kete...
so after kawen..
i kene p sewa umah lain la yg jauh sket...
umah dulu tu umah anak2 dara dan jugak mak dara yg pjj ngan suami

bila duk jauh..kena la i amik kete tu...
buat ulang alik g keje
so far zizan belum ada kete...
so kitorang pakai la kete kecik tu...
nak tukar mcm xde faedah setakat nak lawa je...
kete kancil atau sedan...bleh muat 5org jugak...cuma bonet je besar..

kami plak berdua je dari dulu..
bile ntah nak tambah jadi 3,4,5,6,7,8,9
amboiii

so sabar dulu...
mau kete besar...xde duit plak...

so awal bulan haritu...
aku mula merasakan bahawa bisnes kami berkembang
sgt pantas sampai kami tak sempat nak order barang baru
semua abis dengan lajunya....nak tunggu supplier pos dr kl atau penang...
sangat la lambat...
so aku cadangkan pada zizan..kita g amik barang sendiri la kat kl..
boleh jalan2 jugak..hehe
stok pun xde la putus lama sangat kan...

tapi....takkan nak g beli barang beratus2 kilo dengan kete kancil?
so..discuss punya discus...
amik Alza jelah...
nak amik ezora org kata kuat makan minyak...
nak amik X-trail....2nd hand pun lagi mahal dr exora baru...camno...

pegi dalam 2 kedai perodua...
on jelah amik alza...
tu pun xdapat nak amik nak ada Gps tu...
sbb kami kalau bleh xnak kuarkan duit modal bisnes kami untuk down payment...
kami xnak bayar down payment pun kalau bleh

amik alza auto tp yang biasa je
mggu depan sampai kot...

kancil tu pulak...
mulanya nak track in...
tp dorang nak 15ribu je...
sedangkan utang kat bank lagi 18,700.00
maknanya aku kena bayar lagi 3700..mampus la...


so bagi pakcik...pakcik nak sambung bayar....
the end.

Tuesday, October 26, 2010

Lama tak story mory...

aku memanglah takleh jadi blogger tegar....
sebab rasa macam xde benda la nak diceritakan....

so far cuma rasa seronok dengan bisnes yang diceburi...
bisnes aku dan zizan yang saling berkait....
dan bisnes semakin besar dan membesar dari hari ke hari...

sangat seronok...customer semakin hari semakin ramai..
semakin ramai yang mengenali zizan....
tepon zizan sentiasa berbunyi....
tepon aku pun sentiasa berbunyi samada dpt call atau sms..

men'tengok'kan bisnes ebook aku sgt bagus...
menyebabkan aku asyik la kena on laptop nak cek emel dan hantar emel...
zizan telah membelikan aku blackberry...
yang telah lama aku impikan...
yuhuuuuu....

sejak pakai blackberry semua urusan aku telah dimudahkan....
emel terus masuk ke hp
dan aku boleh reply terus..
but some kes kena bukak laptop jugak nak cek duit masuk....
sebab tak berani la nak cek maybank2u dan cimbcliks melalui blackberry....

ada sesetengah customer siap2 masukkan emel aku masa buat transaction..
so aku xpayah cek la duit masuk ke tak...
direct hantar emel je....
so senang....

sampaikan kalau kat umah...
langsung tak bukak laptop...
cek emel...facebook...ym semua kat blackberry je
tapi main game cafe world tak boleh la....

aku jual ebook panduan bina badan.....
then zizan jual supplement...
so sesiapa yang beli ebook dan belajar nak bina badan...
dorg juga akan memerlukan supplement which is sgt penting dalam bina badan
beli ebook ngan aku..then beli supplement ngan zizan...

supplement plak...sentiasa kena amik la kan...
so penjualan akan berterusan...
sampaikan setiap hari zizan akan pos barang...
store barang2 plak adalah kat opis aku...hehe

zizan kan keje kerajaan....so susah...
aku ni keje swasta...dan aku jugak supervisor kat sini...
so pejabat ni adalah dibawah seliaan aku...
aku punya pasal la nak buat apa pun kan...
hahahahah (gelak syaitonnnn)..

kat umah pun simpan jugak...
tp sebahagian besar kena simpan kat opis la..
standby untuk di pos....
customer plak merata ceruk malaysia....termasuk sabah sarawak...
hari2 packing je keje...

tak kurang jugak customer yang dtg kat umah atau dtg ke opis....
hehe

hope bisnes ini akan terus maju dan maju...
bermula ngan modal pusingan rm1000 mcm tu je...
skang zizan kena pusing modal rm10,000 dan sebulan...
kalau tak dan jugak...amik kat bank guna kad kredit aku...
tak tahan woo kena caj 5% setiap pengeluaran...

zizan tengah cadang2 nak tambah personal loan die tu...
nak tambah modal lagi...
so that xde la putus stok lagi lepas ni....

Wednesday, October 13, 2010

Tuesday, October 12, 2010

Saturday, October 2, 2010

Order pastu blah!!!!

oo..order kemain...
pastu terus blah...
pernah tak korang buat mcm tu?

aku ngan zizan penah...
adalah satu hari...
kuor lunch kat pak awi la kononnya....
punya la ramai manusia...
mula2 tu nampak gak la tempat duduk..
by the time nak makan..tempat duduk dah xde...

owh..bukan la xde sebenarnya...
ada yang berdua....tp duduk kat meja 4kerusi...
dah nampak org ramai xde tempat duduk...
pandai2 la alih tempat..
ni wat dek je...

aku ngan zizan dah elok2 pegang pinggan berisi nasik segala mak nenek...
zizan menunggu jugak 5minit...
tgk ada tempat duduk tak....
pastu aku tgk muka die dah bengang giler...
aku amik lauk dah la tak agak2...
mau rm6-7hengget kalau kena bayar...

zizan suh aku letak pinggan atas meja dekat akak 2 org (yg duduk kat meja 4 kerusi tu)
dan....
BLAH!!!
tak kuasa nak menunggu lagi..
dah la masa singkat...
nak balik solat lagi...

zizan kalau dah bengang...
kau ckp cakap byk...
kan ko plak yg kena....
hehe

isi nasik dlm pinggan...
bubuh lauk penuh2...
siap order air...
pastu blah...
huhuhu

aku plak..ada sekali...
g astaka...sebelah tu ada warung mee sup/mee celup
aku ni nak cepat sbb zizan suh amikkan barang die kat citylink
citylink tu tutup kul 6ptg...
aku balik keje dah 5.30ptg
aku g shopping sket kat astaka...sampai 5.45....
pastu nampak la kedai mee sup ni..
disebabkan aku tak penah rasa mee sup die..
aku teringin la kan...

g duk tepi meja die..
order 2 bungkus...
makcik ni tgk bz la..
byk order...
aku tgk punya ramai org...lagi la rasa nak makan kan..
mesti sedap ni...
tgk jam...alahai...kang xsempat amik barang zizan...
mati aku....

makcik tu tengah bungkus2 semua...tp xtau la siapa punye..
sbb banyakkan...
so agak2 dah 5.50ptg..order aku xsiap2....
aku pun blah la...xtau la makcik tu dah buat aku punye ke belum...
time tu...dalam hati xde taman...
yg ada hanya besi berceracak...rasa nak marah makcik tu pun ada...
haha...

Thursday, September 23, 2010

Kontek lens

mata adalah rabun
power sebelah kanan -550
sebelah kiri -475

tapi power pada cermin mata adalah dikurangkan sedikit
oleh optometris
kata nya..pakai kanan -500 kiri -450 pun dan boleh nampak terang
betul..betul..betul...

mula2 blaja dulu..
gatal jugak la nak pakai kontek lens...
beli la..mahal woo...
sbb tu untuk setahun
sepasang untuk setahun...
tp kena jaga betul2 la...

sekali bleh pakai kejap je...
sebab mata aku adalah sensitif...
cepat kering...asyik2 kena titikkan pelembap mata...
leceh la...last2 pakai spek jugak...

tp nak jugak pakai...contohnya time nak buat xtvt jalan2...mandi manda
xtvt lasak (macamlah ada..)
barulah rasa selesa kan...

so..tadi aku g beli kontek lens daily punye..
lepas pakai...terus buang aje...
tu pun xleh pakai berterusan..
kadang2 aje...
rm20=5pasang..xde color...
kalau nak yang color rm35=5pasang

tp aku xleh beli 5 pasang
sbb 5 pasang tu dalam satu box dan semuanya
mempunyai power yang sama
power aku lain2..
jadi kena beli 2 box...
1 box power -500
1 box lagi -450

Pose dan company

bulan syawal dah hampir separuh
pose sehari pun tak lagi...
biasanya at least ganti pose 6 hari...
balance tu ganti tggu bulan syaaban plak..
haha...

puasa tahun lepas ada tinggal disebabkan gastrik
tahun ni xde...
gastrik hilang..
ingatkan dah baik la kan...

tetiba masuk bulan syawal je...
ada rasa loya2 balik...
mean gastrik aku datang balik..
adess...

xpe..akan aku maintain makan forever
sampai aku yakin dengan kesihatan aku...
aku makin kurus lepas kawen
aku tak diet...
aku makan dengan suka hatinya

tapi aku rasa gastrik dan senggugut
telah menyebabkan aku kurus tanpa aku sedari..
tp period kali ni agak tidak menyakitkan...
aku siap amik MC...sebab masa tu rasa lenguh2 kaki
sebelum kaki cramp...aku amik MC then balik umah

tp sampai umah
xde rasa sakit pun...hehe
siap MC tu...
tp xtau la...lagipun aku MC sebab aku selsema
then aku makan ubat..
then pening2+ biol kepala otak...
so baik aku balik umah tdo...

berita mengejutkan tentang gribbles
company yang aku dah keje since aku graduate
dah hampir 5 tahun aku keje
sejak aku masuk..
aku punye Chief General Manager ialah Dr Christopher Ting
dua hari lepas...
semua staff terima emel from him
menyatakan beliau sudah resign
adakah keadaan company sgt tenat?

menurut my regional manager...
terlalu byk percanggahan pendapat dlm company
dr chris ting byk abiskan duit untuk move syarikat to new building
guna sistem baru
yang lebih canggih..
result pun lebih cepat...
tp must use lot of capital..
maybe company skang kekurangan capital
so byk org marah kat dr chris...

kami yang berada di cawangan2 kecil seluruh negara ni
xtau cerita sgt...
cuma kesannya baru ni kami pekerja bawahan xdpt bonus...
manager2 je dapat...
sapa la yang akan jadi Chief general manager lepas ni...

Tuesday, September 21, 2010

Lawatan ke Melaka

akhirnya
sampai juga kami ke Melaka
walaupun takde experience ke bandar Melaka sendiri..
redah aje...
pusing tempat yang sama 16x pun ada...
dah semua jalan sehala...silap masuk simpang..
pusing lagi...dan lagi..dan lagi..

pagi sabtu kami kuar awal..
jadi sempat lah bergambar dengan lapangnya..
dan boleh la zizan bergambar dengan aksi2 peliknya...


aku nampak begitu kurus dalam gambar ini..
tp sebenarnya memang kurus pun..
sampai yana jeles..
die yang bertahun nak diet (konon2nya) makin berisi ada la..


see..xde orang pun...mean awal lagi...muzium pun tak bukak lagi...
amik gambar kat luar jelah...


zizan yang pendiam..
tp tengok mood jugak..
tengok ni haa...

encik azizan bin abdullah...


aku rasa cam susah sgt nak jumpe kedai melayu kat
bandar melaka ni...
yang ada plak tak bukak2...nape ntah...
akhirnya..makan kat mamak jugak...
zizan yelah..suka makan capati dan naan cheese..
aku nak makan lauk melayu-masakan kampung..

hehe....gambar org teruja pegi gym kepunyaan mr universe
tahun brape ntah...
dah tua dah mr universe tu skang...

sampaikan pasu bunga depan gym pun ada muka datuk ni...

akhirnya sampai juga ke kenduri tina
walaupun lama sesat di bandar jasin...
ingatkan selandar tu dekat ngan bandar..
rupanya jauh...
Tahniah Tina
semoga bahagia ke akhir hayat..
selamat menjalani hidup berumah tangga...
alaa...tp ko nanti pasangan jarak jauh kan...


masa xde orang bleh la bergambar ikut citarasa sendiri


berjaya mengumpulkan 6 org SSB
termasuk Tina jadi 7
masa ni Liya belum sampai
dari kiri Yana, aku, Huda, Amal dan Vita
kire bagus giler dah ni...
org lain punye wedding xde la ramai camni yg dtg
hebat giler Tina...

ni photo with liya
Liya yang mcm minah rempit...hehe..
naik Naza Superbike tu...
ganaz tol..
dulu aku je yg ganazs...

gambar2 dari atas Menara Taming Sari...


gambar yang diambil semasa menaiki Melaka River Cruise..
lama dowh..45minit....
dah la bot tu penuh ngan apek2....
dorang kalau dah excited...bising giler...
aku nak dengar zizan cakap pun kena dekatkan telinga kat mulut die...


sebelum bergerak dari umah Tina...
bergambar dulu...
pastu g beraya umah Huda di masjid tanah...


Wednesday, September 15, 2010

Hari Rayer ke -3

hari rayer ke 3 adalah hanya pergi kenduri syidah sahaja...
sebab masa byk diabiskan meredah jalan sesak..
dan akhirnya selepas itu...
badan sangat penat....

apa-apapun tahniah kepada syidah..
sgt seronok dapat pergi majlis kawen kawan2...
semoga syidah dan hakimi sentiasa bahagia
dan kekal berpanjangan...
banyakkan bersabar dalam hubungan suami isteri
(ececeh...nasihat mcm dah berpuluh tahun kawen...padahal diri sendiri masih kurang sabar)


syidah yang sangat cantik
kelakar betul syidah ni...
sesi bergambar syidah penuh dengan gelak ketawa...
lucu betul kan bila kita disuruh bergaya di atas pelamin kan...
rasa mcm plastik...
haha...

memang sbb tu pun aku xde upah mana2 photographer
masa aku kawen dulu...
aku memang malu nak bergambar dengan gaya2 ala2 model camtuh...
nape ntah...
org lain semua nak bergambar sakan masa kawen kan...
tapi aku malu...xnak...
hehe...

lepas balik dari umah syidah...
sampai umah (pasir mas) dah malam....

asiah yang digilai ramai...
sangat comel....tak sah kalau org tak cubit pipi die...
bukan setakat comel..mulutnya Ya Rabbi....
boleh bayang tak budak kecik yang petah...tp kecek klate pekat...
haha..lucu....
sebijik ngan rupa ummi die kat belakang tu...

Tuesday, September 14, 2010

Berita bergambar sempena Aidilfitri

salam aidilfitri...
hari ni hari rayer ke 5..
sehari pun belum puasa sunat aka ganti puasa...

masa kat dungun...satu umah pun aku tak ziarah..
balik pasir mas...kemain byk lagi umah pegi...
hehe..bias ni aku...suka duk umah mertua lagi...
owh kampung zizan memang terasa suasana kampungnya...

kami bertolak ke pasir mas rayer ke 2
pukul 10.30 dari dungun..
kuar after bersarapan...

kami lalu di jalan pasir puteh-machang-tanah merah dengan jayanya,,
adalah sesak sket..
tp dalam 15 minit tu je...
sebab zizan suka potong que...
aku cakap jangan...nanti org marah...potong jugak...adoi...
kalau korang ada atas jalan masa tu...
sori ek...aku le tu yg byk potong que...

esoknya..kami keluar ikut jalan pasir mas-tanah merah-machang-pasir puteh...
nak ke kenduri RAJA HASYIDAH di pasir puteh
jalan yg kami lalui adalah lengang...
tak sesak langsung...
tetapi jalan di sebelah yang menuju ke jeli...
masyaallah....
kami keluar dari susur tanah merah...
nampak jalan sesak...
ingat kan sket je...sebab semalam kan sket je...
tengok2...dari tanah merah tu....straight sampai machang....sikit lagi nak masuk pasir puteh
tak tau la berapa kilometer...
maybe mencecah 20-30km panjangnya kenderaan beratur....
mak aih....
sebabnya kan jalan tu satu line aje...

kakak aku yg balik alor star pada hari rayer pertama pun alami
sitausi tu....
sejam setengah dari machang nak sampai tanah merah...
mujur la die pinjam kete ma yang auto....

dan kami amat benasib baik..
hari rayer ke 2 lengang je ...hehe
alhamdulillah..

tp hari ke dua jelah tak sesak...
masa balik dari kenduri syidah..
kami ingat nak lalu KB la..
zizan nak shopping baju rayer..
raye ke -3 baru nak beli baju baru...
tersekat di ketereh sejam...
ingatkan nak g beraya umah makcik2 la time tu...
tp masa abis dalam kete je
sampai TESCO KB kul 6.30 dah...
shopping lagi...apa lagi..
sgt penat...


angah sekeluarga






ececeh...3anak dara....
dari kiri nur qistina-6tahun, dhia syamimi -2tahun, hurul ain-4tahun

achik bersama budak kecik bernama abdul razak bin rozaimi
yang berusia 42 hari pada hari rayer pertama....

umi dan dhia syamimi binti rozaimi

adik aku sekeluarga tanpa suami...
sbb laki die keje..

sepanjang rayer pertama..ni jelah gambar berdua kami...
tu pun masa zizan nak g solat jumaat
nampak tak ayah aku tengah menunggu zizan nak g solat sesama...
sempat lagi menantu die bergambar...

semasa cuti hari rayer...
dapat tau kisah datuk sosilawati....sedih sgt....

dan kisah tg faris petra diangkat menjadi sultan..gembira
(over plak...mcm la aku rakyat kelantan)

Wednesday, September 8, 2010

Rayer di dungun dulu...

rayer yg akan tiba lusa
adalah rayer yang ke 3 bakal kami sambut sebagai suami isteri

dannnnnnn...
ketiga2 hari rayer pertama akan disambut di dungun dulu...
bukan xnak rayer kat pasir mas dulu...tp zizan yang nak kat dungun dulu...
hehe...

eh...walaupun tahun 1 dan 2 rayer pagi rayer kat dungun...
tp petang rayer pertama dah kat pasir mas...hehe...
so...xde la beza mana kan..
kirenye walaupun pagi rayer katb dungun...
tp beraya di pasir mas adalah lebih lama...
masa yg diabiskan dipasir mas lebih panjang...

Tuesday, September 7, 2010

Selamat Hari Raya kawan2...

selamat hari rayer kepada sesiapa saje yang baca entry ni...
sapa yg tak baca mana tau kan...
bukak fesbuk...
semua adalah ucapan selamat hari rayer...
pastu semua edit gambar sekeluarga..
letak ucapan dan tag pada semua orang..
oh...rasa mcm membosankan..
rindu pada zaman kecik2 pos kad rayer...
tp skang rindu aje jelah...
nak buat sendiri pun malas...
kalau ada la sesiapa bg kad...
mesti aku terharu giler...

perut aku makin bagus...
sejak gastrik dah pergi jauh2...
aku dah boleh minum kopi...milo..susu...
dulu kalau minum konfem muntah....
minum air oren..apa2 yg masam2 pun konfem muntah
sampaikan aku fobia nak minum air berperisa...
so aku minum air masak je selalu...
kesian kan...

cuma satu je..
aku kena pantang jeruk
oh,.kesukaanku...
sepanjang bulan puasa ni ok je....
cuma ada 2 hari aku makan jeruk malam tu....
esoknya terus muntah...2x makan hari berbeza..
2hari tu jugak aku muntah...
nampak sgt la kan..
aku kena pantang makan jeruk pasni...

mungkin dulu pun aku gastrik teruk
disebabkan aku suka makan jeruk...salah satu sebab la kot...

hehe..skang aku tengah menikmati se mug kopi o suam...
sgt nikmat..sejak sekian lama aku terpaksa lupakannya...




bermaaf-maafan lah di pagi rayer..
ni gambar pagi rayer tahun lepas...
chow...
berhati2 di jalan rayer...

3 Hari Sebelum Rayer..=28 Ramadhan,,,

salam
hari ni hari selasa...
masih bekerja dan akan bekerja sampai khamis
harap sgt khamis semua klinik dah tutup..
so xde sample...
bile xde sample..mean xde keje...
xde keje mean boleh balik awal...
balik awal mean bleh balik dungun cepat sket
balik cepat sket mean ada la masa sket aku nak wat kek...
aku nak wat kek awal mean aku xnak berebut dapur ngan mak aku


dapur adalah 4...aku rasa time tu la aku nak wat rendang..
nak rebus ketupat adabi..
nak kukus kek...
mak aku nak menggulai...
weishhh...mcm2 lah....


ni adalah gambar masa balik pasir mas aritu...
g la melawat kebun getah zizan d tanah merah
so mokcik (tok sedara) bgtau kebun dah semak sgt...
bulan lepas zizan letak baja kot...
pastu skang kan musim hujan...
so seakan2 letak baja kat rumput rumpai supaya naik dengan suburnya....

gambar aku adalah sebelah kebun getah...
ada tanah lapang...
so sebenarnya tu adalah rumput rumpai..
yang berbunga...
sangat cantik...
mcm kebun bunga plak...
aku pun suh zizan snap gambar aku
bergaya ala2 manja gitu..
wakakakak....
pose didalam semak...
keadaan tanah adalah lembap2...
so takut la cik pacat sempat naik atas kaki aku...

pose sampai nampak kain dalam..haha
tapi xde yg perasan kan yang coklat tu kain dalam....
janji xmenampakkan aurat aku...
hehe....aku kan muslimah sejati yang kadang2 melawan cakap suami...
kadang2 aje....

owh..tadi g beli sehelai jubah
untuk rayer..
see...pakai jubah di hari rayer...kan dah kata muslimah solehah...
tp suke melawan...
aku kan degil sket...

kalau aku buat zizan marah...
zizan senyap je...
then aku akan tanya bile die diam..
"awak marah saya ke?"
die akan jawab "buat apa nak marah awak...tak marah lah....tapi saya kesian dengan awak...awk menanggung dosa...bukan saya.."
see..suamiku...adoyai....
bile die cakap mcm tu..
automatik aku akan rasa bersalah....
bile dah sampai tempat keje masing2...
baru aku akan hantar sms mintak maap...
buat salah..mintak maap..
buat salah...mintak maap...
buat salah lagi..mintak maap lagi....

encik azizan...silalah bersabar dengan saya....
sebab saya memang dilahirkan untuk begini...
haha..salahkan takdir plak...
padahal diri sendiri tak pandai nak mengalah....
owh...bg aku mengalah bererti kalah...not like...eh tak ..tak...
sebenarnya aku selalu rasa aku buat bende yang betul...
if die tak ikut...aku akan masam muka...
hehe...gini ke isteri solehah....
kui kui kui...

Monday, September 6, 2010

Kenduri kawen dihari rayer

salam...
setakat ni aku dah terima 5 kad kawen...
kad rayer satu pun xdok...haha...
zaman kad rayer sudah berlalu..
skang zaman org hantar kad kawen plak di hari rayer...

antara kenduri2 kawen yang bakal berlangsung:-
1-yusmaliza ismail dan pasangan di besut
ni kawan masa sekolah menengah smaasza
kenduri pada rayer ke-3
insyaallah tak pegi sbb masa ni aku kat pasir mas...
dan jalan semestinya jem sampai nak termuntah

2-raja hasyidah dan pasangan di kg gaal hilir pasir puteh
yang ni kawan serumah sewa di flat kolam dulu
die peg sains kat hsnz
hari rayer ke 3 jugak...
yang ni insyaallah pegi...
tu pun zizan kata kalau nak pegi..
kena naik motor
sbb jalan jem kan...

3-husna abd hamid dan pasangan
ni kawan masa mrsm qber
ni pun rayer ke 3 jugak
umah pengantin perempuan di kg belukar luas, ketereh kelantan
huishh..kalau boleh semua kenduri aku nak g...
tp yang ni mungkin xleh g...

4-fadiah sabrina dan pasangan
ni kawan satu kos kat utm skudai
kenduri adalah pada hari rayer ke 4
hajat dihati nak pegi....kenduri kat kg baru bachok kelantan
tp sesapa yg kampungnya dikelantan mesti tau
walaupun dekat...3jam mungkin baru sampai...
aduh....harap2 dapat la pegi kan...

5-kartina jamal dan pasangan
di melaka
yang ni yang paling jauh...
tp excited nak pegi..
siap dah book hotel kat melaka..haha
sebabnya dah lama nak g merayap makan angin di melaka...
tggu la kawan2 kawen..at least 2 dalam satu kan...
dan kenduri adalah hari rayer ke 9...
melaka!!!!ohh xsabar

plan pada hari rayer nanti adalah...
petang khamis balik dungun after keje...dua2 pun keje
rayer pertama di dungun...
then malam tu atau subuh rayer ke 2..
akan bertolak ke pasir mas...
akan berada di pasir mas until rayer ke 4
then malam tu akan balik ke kuala ibai
sbb raye ke 5 dua2 pun keje

16hb-rayer ke 7...public holiday
so sambung cuti sampai rayer ke 11
hehe
sbb nak g melaka kan
harap2 semua berjalan lancar...


*mood adalah hepi*
hehe

Thursday, September 2, 2010

Sangat berkesan...alhamdulillah..

aku ada gastrik...
yg sangat teruk...
akan muntah...tak kira masa....
dulu tahun lepas sikit2 je...
kebelakangan ni..menjadi2...semakin teruk...
lambat makan muntah...
terlebih makan muntah...
salah makan muntah...tak cukup makan muntah...
terbau busuk sket..muntah...sbb tekak memang dah sedia loya kan..
cepat je muntah...
bau2 pelik sikit pun muntah...

asalnya jadi gastrik adalah salah aku...
aku jarang bersarapan dan jugak selalu skip lunch
dengan makan makanan merapu...
tengahari kadang2 makan keropok lekor je...
goreng pisang la...apa la..
sebabnya dulu,,masa aku mula2 keje..
aku xde geng...xde pempuan kat opis aku..
so aku xmakan sbb xde kawan...xselera...

masa tu xde efek pape...
setahun dua lepas tu baru rasa kesannya...
aku mengalami gastrik...

selain masalah gastrik...
aku juga xlekat2 lagi setelah 2tahun lebih berkahwin..
doktor cakap...hormon ok...
cuma rahim aku agak senget..
dan aku jugak mengalami sengggut yg teruk...
pasal rahim senget tu...
memang akan efek...susah nak lekat...
tp doktor cakap xde masalah...
ramai je org yg rahim senget pregnant kan...
so aku positif..
doktor cakap kena doa lebih sikit lah...
ye doktor...saya sentiasa berdoa....

ada kawan aku...dah kawen 5 tahun...
baru beberapa minggu lepas.isteri die bersalin...
die ada syorkan kat aku produk yang die makan...
die suh aku try...
die kata supplement tu bukan untuk pregnant cepat pun..
cuma boleh menstabilkan hormon dlm badan...
cuma kebetulan lepas isteri die amik..
kemudian isteri die pregnant...
mungkin jugak efek kebaikan dari supplement tersebut...

aku pun rasa nak try jugak...
so aku g klinik minda..tempat jual tu..
kat situ ada seorang doktor perubatan holistik...
die berubat menggunakan aura2 je...
die cek badan aku cuma dengan pegang tangan je...rasa nadi...dll
so die sarankan aku amik aloe berry nectar ni...

harga sebotol ni rm90...
pastu ada lagi la produk2 lain yg die suh aku amik...
zizan pun kena amik jugak...
tp produk lain...
tp semua brand forever ni lah...
total malam tu rm500++....fuhh...
tp kalau nak kire..selama ni pun byk gak abis duit beli supplement...

owh..kesannya amat memberangsangkan...
tp xde la aku mengandung kan..
masih seorng diri lagi ni..belum berdua...
belum ada rezeki dariNya..

kesannya islah...dua minggu lepas tu..
aku tak muntah lagi...
rasa pelik...
sbb skang bg aku muntah adalah perkara biasa..
sampai kan dah tak rasa sakit ke apa..
kalau rasa nak muntah....pegi je kat sinki...keluar mcm tu je...
memang lebih over dari orang mengandung...
kiranya selama ni..kesihatan aku tak berapa baik...
doktor holistik tu pun cakap...
kalau Allah bagi rezeki awal kat aku pun...
boleh ke aku tanggung dengan aku yang sentiasa muntah (gastrik)...


walaupun niat asal ke klinik tersebut adalah
untuk mendapatkan rawatan untuk mendapatkan zuriat..
tp kesan baik (gastrik) yang hilang adalah sangat disyukuri..
walaupun bukanlah niat asal ke sana...
tp tu jugak adalah masalah major aku...
pegi atas masalah lain..
tp penyakit lain yang sembuh..
ok la tuh kan...

kebetulan masa pegi tu...
beberapa minggu sebelum puasa...
so masa tu aku adalah bimbang jugak pasal puasa..
pasal aku selalu muntah kan...
sbb tahun lepas ada 2hari aku tinggal puasa sbb muntah yg melampau..
memang la aku muntah secara tak sengaja kan...
tp untuk menghilangkan rasa kurang menyenangkan dalam tekak akibat muntah..
aku telah telan air paip...
so batallah puasa aku..haha...
so kebetulan sangat...puasa kali ni aku smooth aje...
ada jugak rasa nak muntah sket2...
tp perasaan tu cuma berlegar2 dlm perut je...
tak naik sampai ke tekak..

dan isteri kawan aku jugak yg makan tu...
die cakap...xde sebarang alahan pun...
so kalau ada sesiapa yg ada sebarang masalah kesihatan...
boleh cuba....ececeh...promote plak...


Menegur kesalahan orang

owhh....
kita mesti selalu lihat pelbagai kemungkaran
dan perkara yang melanggar suruhan Allah disekeliling kita...
contohnya:
melihat org berkapel berpegangan tangan
melihat budak2 perempuan berpakaian ketat tak hengat..wpun pakai tudung
melihat org tak pakai tudung..
melihat orang tak solat...
dan sebagainya....

apa perasaan?
memang rasa nak tegur...
ataupun lebih tepat rasa nak marah...
sbb kita rasa perbuatan die salah....
tp adakah dengan marah..kita dapat menginsafkan die?

tp selalunya tak tertegur pun..
sbb rasa tak mampu...
wpun ada niat didalam hati...
itulah kot tanda selemah2 iman...
hanya boleh menidakkan di dalam hati...
tak dapat nak luah kan...

cohtohnya kita tengok orang tak pakai tudung..
selalunya org akan kata..
"kau tau tak berdosa mendedahkan aurat?'
apa org tu akan rasa?
rasa insaf ke?atau rasa sakit ati,tercabar dan terus melakukan dosa...

menegur biarlah berhikmah..
dan itulah yang aku masih tak mampu lakukan...
bukan nak tegur org lain pun..
dlm keluarga sendiri pun ada...
sebelum nak tegur org lain..
betulkanlah ahli keluarga kita dulu...
tu pun aku masih tak mampu..
camna nak tegur org lain...

apa ntah motif aku ni...
nak tulis lain...
tp jadi lain...
sbb bile tulis melibatkan org lain...
dan juga mendedahkan aib sendiri pulak...
so tak payah tulis la...

Wednesday, September 1, 2010

Sunday, August 29, 2010

Persiapan rayer

terlalu byk beza rayer aku dulu ngan rayer sekarang
dulu yelah masa bujang...
duk umah sewa...
persiapan akan dibuat di umah mak ayah kat dungun
maklumlah masa tu aku je yg tinggal ngan ma ngan ayah...
kakak aku duk kedah masa tu...
adik plak duk n9..

so umah mak ayah confem ramai la tetamu kan...
anak2 sedara..sepupu sepapat..cucu cicit semua ada..
mesti ada hidangan utama...nasik minyak..
tapai pulut..kueh2 rayer...mcm2 lah....

nak kemas umah...lap2 tingkap...tukar langsir
tukar sarung kusyen...sapu laman....
bersihkan balang kueh....kuarkan gelas2 dr almari
mcm2 lah....
selalunya aku takkan kemana2...duk umah je...
tp skang kejenya asyik berjalan2 lah..
maklumlah aku dah tak jadi tuan rumah
balik dungun..aku jd tetamu merangkap backup tuan umah
selalunya kalau ada org dtg..anak sedara aku qistina 6tahun yang akan kuar..jemput org naik
die ni kalau ada org dtg je..excited die....
balik pasir mas pun aku jadi tetamu jugak..hehe


skang bile dah kawen..
(mcm la baru kawen 2-3 bulan..padahal ni dah rayer ke-3 bersama suami)
selalunya puasa ke 29 atau 30
(sehari b4 rayer)
aku masih bekerja
so memang xde buat pape lah....
sbb persiapan perlu dibuat di umah mak

sejak 2x rayer yg lalu..
kakak aku yg dulu tinggal dikedah sudah tinggal bersama mak ayah aku
jd persiapan kemas2 umah sudah bertukar tangan...
selalunya aku akan sampai malam rayer..semua dah siap
cuma tolong sket2 aje...

tu yang aku rasa rayer aku dah tak meriah kot
sebab aku dah xbuat apa2 persiapan
melainkan untuk diri sendiri..
nak plak tahun lepas mak aku xjahit baju rayer
semua beli siap
tahun ni mak aku akan jahit 2pasang untuk aku
dan aku beli 2helai tudung

tu jelah yang nampak sket persiapan aku
yang lain...beli kueh rayer...
lama dah aku xbuat kueh rayer
aku akan beli beberapa jenis la...
separuh akan diletakkan di dungun
dan separuh lagi akan diberi kepada mak mertua di pasir mas

duit rayer..dulu rajin g tukar duit kat bank...
tp sbb tahun ni xde bonus...
aku bg duit rayer kat anak2 sedara jelah...
belah aku..aku ada 5org anak sedara...
rm10 x 5= rm50
belah zizan..ada 3org anak sedara + adik ipar 2org yg masih dalam kategori kanak2..hahah
so rm50 jugak la kot...
duit rayer untuk mak ayah aku...
aku dah bg semalam...
sikit je...boleh la tampung2 beli itu ini...

aku taknak belanja byk sgt rayer ni sbb aku nak ke melaka
ari rayer ke 9
sempena majlis pernikahan tina..kosmet kat utm dulu
kalau dapat bonus..boleh la enjoy sana sini...

kat umah sewa aku kat kuala ibai..
toksah cakap lah...
memang xkan buat apa2 persiapan
sapa nak datang kan...
jiran2 sorng pun aku tak kenal..hahah
teruknya aku...
memang xmesra alam....semua makcik2...xreti aku nak bergaul...
nak cakap pasal apa pun aku xtau....
lagipun org kat situ pun semua akan balik beraya kg masing2 kan....

hari pertama dan ke-2
akan beraya di dungun insyaallah
3 & 4 di pasir mas...
ke 5 dah keje....

istilah menempah kueh rayer memang xde lah dlm kamus idup aku
aku beli yg dah siap kat pasaraye je...
jap ag aku nak g mydin je...tgk kueh apa yg ada...
zizan plak yg rajin order kueh rayer..
maklumlah die keja kat wisma...
ada org akan dtg amik order...
so die tumpang lah sekaki

kat opis aku xde org nak buat semua tu
sbb dah kata kejanya 2org aje...

cuma rayer kali ke 3 sebagai isteri ni....
kami masih berdua..
tiada org ketiga
itu adalah sgt menstresskan diri dihari rayer
untuk menjawab soalan2 makcik2 yg kepoh...
nanti aku akan cuba kira berapa kali aku akan ditanya soalan yg sama...

mungkin aku patut rakam satu tape atau rekod kat hp
satu jawapan yg bunyinye lebih kurang....
"belum ada makcik...belum ada rezeki.."

makcik tu baru nak bukak mulut je...
aku akan play terus recording sound tu..hehe boleh ak...
harap2 jangan lah sampai ada yg mengspoilkan mood rayer aku

ada beberapa makcik yag tanya soalan yg sama...
tp kena air muka yang berbeza..
nada yang berbeza..
yg membuatkan anda tidak berasa kecil hati
mahupun sedih....

tp susah nak cari lah....
yg lain tu siap tanya dengan lantang...dan juga didepan org ramai...
sehingga semua akan pandang aku...
yg mcm ni yg aku hot ni

dah la rayer tahun ni akan dipenuhi dengan baby2 yg sgt ramai
disebelah zizan..akan ada 5-6 baby yg semuanya berumur 3minggu-5bulan
disebelah aku..semestinya anak adik aku
baru bersalin 3minggu lepas...

mcm2 plak mood rayer aku ni...


Saturday, August 28, 2010

Pasar ramadan

oo..ini bukan entry gambar makanan
yang dibeli di pasar ramadan...

cuma nak tulis kat sini....arini adalah hari ke 17 pose
dan aku masih belum jejak pasar ramadan..
aku jelah..zizan mungkin dah pegi 2x..

aku masak aje...ntahla...
aku perlukan nasi waktu berbuka dan sahur jugak...
so bile masak...leh masak lauk sekali harung
dan aku rasa tahun2 sebelum ni pun...
bulan ramadan adalah bulan yg sgt jimat bg aku...

sbb aku hanya makan nasi..
aku xminat makan kueh...
kueh hanya dimakan pada bulan selain ramadan
pelik lak bunyinye....
hehe..

Wednesday, August 25, 2010

Kenapa lah ada trend macam ni...

seingat aku...masa sekolah2 dulu aku dah baca pasal benda ni....penah baca hadis nabi yang kata akhir zaman nanti akan ada wanita memakai sanggul seperti bonggol unta....

masa tu..aku cuba bayangkan...eiii...buruknya kalau atas kepala ada bonggol mcm tu....

tup-tup...13 tahun selepas itu..(sekarang lah)..muncullah trend tersebut......kenapa....korang tak baca ke hadis tersebut.....dah terang2 sebut....iklan plak menjadi2 dalam majalah aku tengok....

kalau org tu memang ada rambut yang panjang...aku terima jugaklah...sbb kalau diikat....sanggul kat belakang..akan nampak bonggolnya...tp xde lah setinggi mana....

ni tidak....bonggol tu memang dijual....semata2 serkup berbonggol dah....mcm setongkol plastik atau kain...dijahit dan diletakkan dalam serkup....supaya mana2 wanita yang berambut pendek pun...bleh pakai dan ada bonggol....wei...buruklah aku tgk...tak nampak pun cantiknya dimana.....

betul ke dah akhir zaman ni....memang ye kot kan....

bawah ni aku copy dari himpunan-tazkirah.blogspot...


Rasulullah s.a.w bersabda,

“ Akan muncul dalam kalangan umatku di akhir zaman, kaum lelaki yang menunggang sambil duduk di atas pelana, lalu mereka turun di depan pintu-pintu masjid. Wanita-wanita mereka( isteri mereka atau anak perempuan), berpakaian tetapi seperti bertelanjang ( nipis&ketat). Di atas kepala mereka pula(wanita) terdapat bonggolan (sanggul atau tocang) seperti bonggol unta yang lemah gemalai. Oleh itu laknatlah mereka semua. Sesungguhnya mereka adalah wanita-wanita yang terlaknat”

- hadith Riwayat Imam Ahmad-
-gambar contoh-

Dalam hadis yang seterusnya juga ada memerihalkan akan golongan penghuni neraka di mana Rasulullah s.a.w bersabda yang membawa maksud:

“dua golongan penghuni neraka yang mana aku sendiri belum pernah melihat keadaan mereka didunia: golongan yang membawa cemeti seperti seekor lembu lalu menggunakannya untuk memukul manusia dan juga kaum wanita yang berpakaian seperti bertelanjang, menggoyangkan badan dan berlenggang-lenggok, kepala mereka ada suatu seperti bonggol di kepala unta yang bergoyang-goyang. Mereka tentu tidak akan memasuki syurga atau mencium baunya sedangkan bau syurga itu dapat dihidu dari jarak perjalanan begitu dan begini”

–hadith riwayat Muslim. Hadith no 212-

Tuesday, August 24, 2010

Ada Kubur Di atas Kubah Masjid Nabawi

Diriwayatkan oleh Sheikh Al-Zubaidi: SUBHANALLAH,



Ada seseorang mencoba untuk menghancurkan Kubah Nabi Muhammad SAW-- kubah warna hijau di Masjid Al Nabawi (Gumbad-e-Khizra) Madinah, yang juga menjadi tanda tepat di bawahnya terdapat makam Rasulullah SAW--. Namun, ketika sang pelaku mencoba memanjat kubah tersebut untuk memulai menghancurkannya, tiba-tiba petir kilat datang menghantamnya. Pendaki yang berniat jahat tersebut pun tewas di tempat. Anehnya tidak ada seorang pun yang mampu menghilangkan tubuhnya dari atas Kubah tersebut!

Ia juga mengatakan bahwa seorang yang saleh dari Madinah mendengar suara dalam mimpinya, bahwa tidak ada yang dapat mengambil mayat dari atas kubah itu dan bahwa ia harus dikuburkan di sana sebagai peringatan dan pelajaran bagi orang-orang yang mungkin memikirkan berusaha untuk menghancurkan kubah itu di masa depan!

Akhirnya, mereka memutuskan untuk menguburkan orang itu di sana, di atas kubah dan menutupi tubuhnya dengan kotak hijau sehingga tidak akan terlihat oleh orang.

Jenis-jenis orang kat Facebook


jenis yang suka main game...
aku penah masuk kategori ni...
yelah bila main...kena tambah neighbour kalau nak cepat naik..
kalau xde duit nak beli barang..
bleh mintak tolong ngan kawan2...jiran2...
so kena la request itu ini...hehe
skang dah tak dah..




jenis yang suka tag gambar..
aku rajin jugak tag..
tapi tagkan gambar kawan2 aje...
gambar yang xde mengena xdelah..
aku pun xsuka org tag gambar ntahapehape..
yg xde mengena ngann aku..
sekali bukak..wah nampak byk notification...
padahal satu pun xde connection ngan aku..hampehsss...



stakat ni xde lah org komen pasal post/status aku smpai mcm ni..
yelah..aku bukan ada peminat pun..
haha
tp aku selalu perasan memang ada org mcm ni...



yang mcm ni aku ada kenal sorg...
asyik create event je..
yg tak tahannya...
kitorang yg dari terengganu ni turun kl
semata2 nak g event yg die buat tu...
sekali die pun tak pegi...
rasa mcm nak sumpah2 je...



jenis yg mcm ni ada beberapa dalam list kwn2 aku...
semua nak update...
naik jerawat sebijik pun nak update..
kemon la....
tak payah la nak bgtau semua tu...
rasa menyampah sangat...
nak tegur kan takut kecik ati...

Zoo Negara-umur dah 27 tahun baru sampai

Arapaima ....nampak jelas pulak kitorang pada cermin akuarium tu


kejam kan aku....aku tarik2 jambul kuda kecik tu
nak tengok penjaga zoo pakaikan syampu apa je....
tp sah xpakai syampu...keras kejung bulu tu...


bergambar aje kejenye....


abg poyo
(owh..zizan xsuke dipanggil poyo..)

ikan toman
bleh wat asam pedas ni...


pakcik ni kalau bergambar memang over sikit...


ni lagi lah melampau2...sampai lari2 adik kat akaurium sebelah
tgk abg ni posing mcm ni....


ikan2 kat sini byk yang nak mencecah saiz aku...


hyppo


kura-kura gergasi...


untung zoo meniaga dahan pokok tu....4ketul dah 5 hinggit
yg selenga nya org mcm aku la....beli jugak nak bg zirafah makan


nak jugak...
(padahal aku paksa..)


semua tempat zizan suh aku g sbb nak snap gambar aku...


encik gajah...bersama bidadari...kuang..kuang..kuang...
ala2 tajuk buku cerita kanak2....



awal2 nampak mcm nak ujan..so beli payung dlm zoo
penat woo jalan kaki dalam ni....
dah la dari kawasan paking kat luar nak masuk ke dalam
pun dan nak pengsan..


en.zizan bersama necik zirafah...
memang hujan...org lain semua berenti berteduh bawah pondok2...
aku ngan zizan masih berjalan2 berbekalkan
payung besar gedabak...



badak sumbu....eh....yg belakang nuh la badak sumbu....
yg depan tu encik suami yg kacak....